Over ons

Onze motivatie

In Nederland hebben we te maken met toenemende vergrijzing en een overspannen zorgstelsel. We kampen met groeiende zorgvraag terwijl er aan de andere kant juist een aanbodtekort is. De opvulling van dit tekort komt vaak op de schouders van mantelzorgers terecht. Mantelzorgers die met liefde en plezier hun naasten helpen, maar die stoeien met het inpassen van de zorg in hun eigen leven. Wat leidt tot overwerkte mantelzorgers en suboptimale ondersteuning voor hulpbehoevenden.

De invulling van de oplossing voor dit maatschappelijke probleem zien wij als volgt: een laagdrempelige plek die hulpbehoevenden en hulpverleners met elkaar verbindt op basis van vraag en aanbod. Een plek waar niet-medische verzoeken om hulp op kunnen worden geplaatst, die hulpverleners vervolgens kunnen oppakken. Een oplossing die voordelen biedt voor hulpbehoevenden én hulpverleners: makkelijk in gebruik, snel en bovenal betrouwbaar. Zonder kleine lettertjes of addertjes onder het gras. Gewoon heel goed. Je weet waar je aan toe bent.

Onze motivatie

Ook de hulpverleners weten waar ze aan toe zijn. Zo kunnen zij zelf werkzaamheden kiezen. Hebben ze de flexibiliteit om een eigen planning te maken. En het allerbelangrijkste: geen administratieve rompslomp. Zo kan iedereen doen waar hij of zij goed in is en dragen we samen verantwoording voor het zorgvraagstuk.

Om te zorgen dat de situatie die Beep For Help schetst slaagt, hebben wij het aanvragen van hulp zo efficiënt en intuïtief mogelijk ingericht in onze app. Ook het registreren gaat eenvoudig en snel. Want in principe moet (niet-medische) hulp beschikbaar zijn voor iedereen, wanneer dan ook. Een vaste ploeg helpers zorgt ervoor dat die beschikbaarheid wordt gewaarborgd. Zij kunnen de drukte opvangen wanneer het aantal hulpvragen het aantal actieve hulpverleners overschrijdt. Zo kunnen wij altijd helpen wanneer het nodig is.

Hulpverleners kunnen gehoor geven aan hun intrinsieke motivatie om voor anderen te zorgen en hulpbehoevenden ontvangen de hulp die zij verdienen. Beep for Help neemt de overige taken op zich. Zo kunnen we verder met waar het allemaal om draait: samen zorg dragen voor het maatschappelijke zorgprobleem.

Verhaal van de oprichters

Carlo en Gerard zijn twee vrienden met een gezamenlijke droom: het bij elkaar brengen van mensen om zo een aantal van de praktische problemen voortkomend uit het vergrijzingsvraagstuk op te lossen. Om ouderen en hulpbehoevenden hun zelfstandigheid te laten behouden. We willen mensen de kans geven elkaar te helpen!

Wij hebben al vaak gedacht, waarom is dit er nog niet? De vergrijzing vraagt om een innovatieve aanpak waar hulp en mensen die hulp kunnen gebruiken samen komen. Een eenvoudige, betrouwbare en eigentijdse tool kan daarbij helpen. Zo is Beep For Help ontstaan.

Download de app!

Heb je snel hulp nodig voor kleine of grote huishoudelijke klusjes? Of wil je hulp verlenen zonder administratieve lasten? De Beep for Help-app is gemakkelijk te installeren via de Google Play Store en App Store. Vul je gegevens in et voilà: je wordt gematcht met een passende hulpverlener of hulpbehoevende.

Illustratie van vrouw op een fiets (Blauw) - Beep For Help

Meer weten? Neem contact op!