Veelgestelde vragen over Beep for Help

Heb je een vraag over Beep for Help? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Word je vraag niet beantwoord? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op.

Vragen over veiligheid

Wat wordt er bedoeld met veiligheid?

Al onze helpers worden vooraf gescreend.  Zij zijn verplicht een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen voordat ze daadwerkelijk aan de slag kunnen. Als de VOG is goedgekeurd geven wij akkoord en kan de helper beginnen aan zijn/haar training. Pas als de training met succes is afgerond kan de helper officieel beginnen.

Is het veilig om online geld af te laten schrijven?

Ja! Alle afschrijvingen worden geregeld door Mollie payments, dit bedrijf is gespecialiseerd in alles omtrent betalingen dus je hoeft je geen zorgen te maken. Als je een hulpaanvraag hebt gedaan wordt het verschuldigde bedrag na afloop via uw bankrekening via iDeal of van uw creditcard afgeschreven door Mollie payments. Ook zal je de factuur ontvangen van deze partij.

Ik wil een klacht indienen, hoe doe ik dit?

Wat vervelend om te horen dat je een onprettige ervaring hebt gehad. In dit soort situaties kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen via 020 – 224 60 05 of mailen naar klantcontact@beepforhelp.nl. Wij zullen ons uiterste best doen om tot een passende oplossing te komen en er voor te zorgen dat zo een situatie niet nog een keer voorkomt.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Wij nemen de privacy van onze helpers en hulpaanvragers zeer serieus. Daarom vragen wij alleen de meest belangrijke informatie op om ervoor te zorgen dat helpers veilig kunnen werken en hulpaanvragers veilig geholpen kunnen worden.

Vragen over uw account

Hoe kan ik een account aanmaken?

Je kunt eenvoudig via de Beep for Help app een account aanmaken. Dit doe je door de app uit de App Store of Google Play Store te downloaden en je gegevens in te vullen. Liever niet via de app? Je kunt ook makkelijk een account aanmaken via de website. Net zo makkelijk. Klik hier om een account aan te maken op de website.

Waarom moet ik mijn e-mailadres invullen?

Je gebruikersnaam is je e-mailadres. Elk e-mailadres is uniek en daarom het meest geschikt als gebruikersnaam.

Ik kan niet inloggen op mijn account, wat nu?

Als je al een account hebt maar het wachtwoord bent vergeten, klik dan op ‘wachtwoord vergeten’ op de inlogpagina. Dit zorgt ervoor dat je een mail ontvangt waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen waarna je weer gebruik kunt maken van je account. Kun je om een andere reden niet inloggen op je account? Neem dat gerust contact op met onze klantenservice.

Kan ik mij aanmelden zonder een account?

Nee, helaas is het niet mogelijk om als hulpaanvrager of helper gebruik te maken van Beep for Help zonder een account. Wil je toch graag gebruikmaken van Beep for Help? Download dan de app via de App Store of Google Play Store.

Kan ik mijn gegevens aanpassen?

Ja dat kan! Navigeer in de app naar je profiel.

Vragen over betalingen

Hoe kan ik betalen?

Je kunt gemakkelijk betalen door je creditcardgegevens te koppelen met de app, daarnaast kun je ook met iDeal betalen.

Zijn er ook andere betalingsmogelijkheden?

Met het oog op veiligheid kun je met een creditcard betalen. Deze kun je  via de app registreren. Ook kun je makkelijk en veilig met iDeal betalen.

Wanneer wordt het geld van mijn rekening afgeschreven?

Je betaalt voor de hulp die je ontvangt. Deze kosten worden binnen één werkdag van je creditcard of via iDeal van je bankrekening afgeschreven.

Kan ik zorg inkopen met een persoonsgebonden budget (PGB)?

Het is vooralsnog niet mogelijk om hulp vanuit een persoonsgebonden budget te vergoeden. Wel kun je u in geval van ziekte of invaliditeit in aanmerking komen voor extra gezinshulp. Je kunt daar meer over lezen op de website van de Belastingdienst.

Ik heb een probleem met een betaling of factuur, wat nu?

Een onjuiste factuur, dubbele afschrijving van je rekening of een ander probleem met een betaling/factuur? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Vragen over dienstverlening

Waar is Beep for Help momenteel actief?

Wij zijn op dit moment actief in heel Amsterdam, Amstelveen, Duivendrecht en Diemen. Woon je buiten Amsterdam en wil je graag hulp inschakelen in de toekomst?  Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief. Zodra wij onze dienst uitbreiden naar andere plaatsen zullen wij je graag direct informeren.

Waarvoor kan ik hulp inschakelen?

Via Beep for Help kun je niet-medische zorg aanvragen. Je kunt hierbij denken aan begeleiding met dagelijkse activiteiten (zoals een wandeling of het ophalen van medicijnen), huishoudelijke ondersteuning, (klein) tuinonderhoud, schoonmaken, strijken, opruimen, boodschappen doen of het koken van een lekkere maaltijd. Je kunt ook altijd een hulpvraag naar eigen wens in dienen. Dit doe je door op ‘anders’ te klikken in de app.

Wat is niet-medische zorg?

Hulp die je normaal gesproken aan vrienden, familie of buren zou kunnen vragen en waarvoor geen medische ervaring vereist is. Dingen die we niet doen zijn zaken als  hulp bij het aantrekken van steunkousen of hulp bij persoonlijke verzorging bijvoorbeeld.

Wat kost het aanvragen van hulp?

Voor het aanvragen van hulp betaal je een vast tarief van €3,60. Daarna betaal je €0,36 per minuut. Zo kost een half uur hulp €14,40 en een uur €25,20. Ben je tevreden over je helper? Dan is het mogelijk om de helper een fooitje toe te sturen via de app.

Kan ik ook hulp aanvragen voor een ander?

Jazeker! Dit kun je doen door een account aan te maken voor de persoon die hulp nodig heeft.  Je vult in dit geval de gegevens namens de hulpvrager in. Ook is het mogelijk om op meerdere apparaten tegelijk ingelogd te staan. Heb je nog geen account? Download dan de app via de App Store of de Google Play Store en maak snel en gemakkelijk een account aan.

Vragen over de app

Hoe download ik de app?

De Beep for Help-app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store, voor alle apparaten die iOS of Android ondersteunen. Je kunt je ook aanmelden via de website. Klik hier om je aan te melden.

Zijn er kosten verbonden aan de app?

De app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store, er zijn geen kosten aan verbonden.

Kan ik ook via de website aanvragen doen?

Je kunt hulp aanvragen via de website, of via de app. Als dit lastig gaat, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Waar kan ik mijn aanvragen vinden?

Je kunt je hulpvragen vinden op het dashboard. Onder ‘Ingediend’ kun je alle hulpvragen vinden die afgehandeld zijn. Onder ‘In behandeling’ kun je alle hulpvragen vinden waar een helper je nog bij kan helpen.

Vragen over een beoordeling

Wat kan ik met een beoordeling?

Hulpaanvragers en helpers kunnen elkaar beoordelen met sterren. Hoe meer sterren je uitdeelt, hoe tevredener je bent. Zo zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de hulp hoog blijft.

Waar kan ik een beoordeling achterlaten?

Onder het kopje ‘huishoudelijke hulp’ kun je aan het einde van een vervulde taak de helper of hulpaanvrager een beoordeling geven aan de hand van sterren.

Ik heb onterecht een slechte beoordeling gekregen. En nu?

Heb je een onterechte beoordeling ontvangen?  Je kunt contact met ons opnemen zodat we samen tot een gepaste oplossing kunnen komen.

Kan ik ook een bericht bij een beoordeling achterlaten?

Ja dat is mogelijk! Alle berichtjes zijn alleen te lezen door de actieve gebruiker.

Kan ik helpers ook als favoriet opslaan?

Ja dat kan! Bij het profiel van een helper kun je gemakkelijk een helper als favoriet aanmerken. Zo kun je je favoriete helper(s) snel terugvinden als je opnieuw hulp aanvraagt.

Overige vragen

Hoelang duurt het registratieproces?

Enkele minuten . Je kunt in de app eenvoudig een account aanmaken en je betaalmethode selecteren. Direct na het registreren van je gegevens kun je al een hulpaanvraag indienen!

Kan ik mij aanmelden als hulpvrager als ik niet in Amsterdam woon?

Een van onze beloftes is dat wij altijd binnen 60 minuten op locatie kunnen zijn. Vooralsnog kun je je dus niet aanmelden als hulpaanvrager als je niet in Amsterdam woont. Niet getreurd, wij zijn druk bezig met uitbreiden en hopen dus ook snel bij jou in de buurt actief te zijn.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Wij nemen de privacy van onze helpers en hulpaanvragers zeer serieus. Daarom vragen wij uitsluitend relevante informatie, om ervoor te zorgen dat helpers veilig kunnen werken en hulpaanvragers veilig geholpen kunnen worden.

Wat zijn de algemene voorwaarden en het privacybeleid?

Je kunt de algemene voorwaarden hier terug vinden. En hier kun je het privacybeleid vinden.

Houden jullie je aan de wet en regelgeving?

Ja, uiteraard! De Nederlandse wetgeving gaat ervan uit dat hulpvragen worden verstaan onder huishoudelijke werkzaamheden. Deze mogen alleen verricht worden onder een arbeidsovereenkomst onder toepassing van de Regeling Dienstverlening aan huis. De Arbeidscontract hulp aan huis en Overeenkomst zzp’er hulpvragende gelden voor een duur van één hulpvraag. Na het accepteren van de algemene voorwaarden ga je akkoord met het automatisch ondertekenen van deze contracten.

Download de app nu gratis!

Heb je snel hulp nodig voor kleine of grote huishoudelijke klusjes? Of wil jehulp verlenen zonder administratieve en financiële lasten? De Beep for Help-app is gemakkelijk te installeren via de App Store en Google Play Store. Vul je gegevens in et voilà: je wordt gematcht met een passende hulpverlener of hulpaanvrager.

Illustratie van vrouw op een fiets (Blauw) - Beep For Help

Staat het antwoord er niet tussen? Neem contact op!

Is je vraag nog steeds niet beantwoord? Neem gerust telefonisch of per mail contact met ons op.