De invloed van digitalisering op ouderen

Inspiratie
3
minuten om te lezen
Annebet Overeem
Business Development

Ik hou me bezig met samenwerkingen bij Beep for Help en schrijf ook voor de website over overwegingen en tips voor thuis

Inhoudsopgave

Onderzoek Mantelzorgmonitor van het derde kwartaal toont aan dat 45 plussers minder makkelijk meekomen in de digitale wereld. Bij Beep for Help zorgen we er daarom voor dat we op vele manieren te vinden zijn voor iedereen.

Worstel jij ook weleens met de digitale wereld?

Je bent niet de enige. Uit een onafhankelijk onderzoek door Panelwizard, in opdracht van Beep for Help, onder ruim 1000 55-plussers in Nederland, blijkt dat velen van hen het moeilijk vinden om mee te komen in de digitale wereld. Hoewel de meeste 25-45-jarigen zich prima redden, is dat boven de 45 jaar niet altijd het geval. 

Techniek en automatisering is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Het is niet gek dat sommige generaties minder digitaal vaardig zijn. Als je geboren bent na 1980 weet je niet beter dan dat techniek en automatisering onderdeel is van je leven. Je ervaart dagelijks wat de voordelen zijn en kan je niet eens een voorstelling maken dat alles vroeger langzamer ging of veel handelingen vergde. De oudere generaties zijn gewend aan menselijk contact, en alles verliep fysiek of per post. Techniek is voor hen minder vanzelfsprekend. Maar uiteindelijk niet minder belangrijk, ook voor hen.

Wat betekent digitaal vaardig zijn en welke impact heeft dat op ouderen?

Digitaal vaardig zijn betekent meer dan alleen technologie begrijpen. Het gaat om deelnemen aan de maatschappij, veilig en makkelijk kunnen bankieren, aankopen doen en zaken regelen. Voor sommigen, met name ouderen, kan dit spannend zijn. Bij Beep for Help zien we dat mensen de online wereld soms als gedoe ervaren, maar het biedt ook eigen regie en gemak. Kun je digitaal niet mee, dan kunnen bepaalde regeldingen best lastig worden.

Beep for Help is er voor jou, online of persoonlijk

We begrijpen bij Beep for Help dat technologie soms ingewikkeld kan lijken, en daarom werken we  eraan om onze app en diensten zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Of je nu hulp nodig hebt via onze app, website, e-mail of zelfs WhatsApp, het is onze missie om hulp gemakkelijk toegankelijk te maken. Hulp aanvragen in een handomdraai, op welke manier  je dat ook wilt. Wees welkom, en weet dat je ons ook gewoon kunt bellen om hulp aan te vragen.

Toegankelijk voor iedereen

We zorgen ervoor dat onze hulp laagdrempelig is. Het enige wat je nodig hebt, is een e-mailadres voor de facturering wanneer jouw hulpaanvraag is afgerond. Heb je geen e-mailadres? Dan kan een naaste misschien helpen. Er is vast wel een familielid of vriendin die bereid is jouw facturen op zijn of haar e-mailadres te ontvangen. Het is zo belangrijk als jij op deze manier toch je hulp thuis kunt regelen. Wat we vaak zien is dat mensen zelf bellen om afspraken te maken, en de naaste ontvangt dan de factuur. De betaling regelen jullie dan onderling. 

Beep for Help in jouw buurt

Transparantie en bereikbaarheid vinden we heel belangrijk. Daarom hebben we een uitgebreide website en sturen we regelmatig informatieve nieuwsbrieven. Omdat niet iedereen online is, vind je ons ook met advertenties in lokale kranten, en gaan we regelmatig bij huisartsen of andere zorgverleners langs met flyers. Verder kun je ons in de buurt vinden met een stand bij verschillende wooninformatiemarkten. Ook ontmoeten we graag nieuwe gezichten door het zelf organiseren van evenementen. Kijk even op onze website bij de evenementen of blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. 

Zien we je binnenkort?

We hopen door op allerlei plaatsen zichtbaar te zijn, het iedereen makkelijk te maken om hulp te boeken. Wees welkom bij Beep for Help. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en je te kunnen ondersteunen. Wil je hulp boeken? Bel ons op 085-0000833 of kijk op beepforhelp.nl

Meer weten?

Lees hier de laatste mantelzorgmonitor van het derde kwartaal in 2024.

Wil je jouw digitale vaardigheden testen? Test je digitale vaardigheid hier

https://www.dedigiq.nl/#/